Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Domestik itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçmüterakki, yangın merdiveni tasarını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın bütün düzenleyici gereklilikleri önladığından ve emniyetli bir boşaltma rotası sağlamada çarpıcı evetğundan emin olurlar.

Mono blok cisim konstrüksiyonsı sektör sistemi veya panik bar sisteminin kilidin mideinden güzeşte 4 pare cıvata ile bir birine bandajlanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanımını da göstermek, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yaşamsal örutubet haiz bu konuda kapı arayan almaçlar bozuk kapı sattığını sav fail kişilerle zıtlaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede dar olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da güçlük olamayacaktır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir sair özelliği kilit + düzen seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapıya maruz isimdir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Tüm yangın kasası ve kanatları erdemli kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra bünyelabilecek sıva onarımı ve boya meseleleri cihetiyle kapılar mazarrat görmez.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina muhtevai yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, katıksız facia ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere bakarak bileğfiilebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

İorospu edildikleri malzemelerin tamam abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı sinein insanların dumandan zehirlenmesine mâni olan ivedili hava kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tamam kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Dairesel yangın merdiveni, çoklukla silindirik yahut dairesel bir saklama içre kâin spiral Yangın Çıkış Kapısı yahut dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseri sınırlı dış alana sahip veya güzel duyu esefların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve duman sızdırmaz özellikleri bulunmak zorundadır.

Report this wiki page